maandag 30 januari 2017

Komende crossen: Parkcross Maldegem, Krawatencross Lille en Aardbeiencross Hoogstraten

De eerste profcross die na het WK wordt verreden is de Brico Parkcross Maldegem, die op woensdag 1 februari plaatsvindt. Deze Parkcross is live op tv te zien bij VTM. Op zaterdag 4 februari wordt in de Vlaamse plaats Lille de Krawatencross verreden. Deze veldrit is een onderdeel van de DVV Verzekeringen Trofee Veldrijden. De Krawatencross wordt op tv uitgezonden door Sporza. Op zondag 5 februari wordt in Hoogstraten de Aardbeiencross verreden. Deze veldrit is een onderdeel van de Superprestige Cyclocross. De Aardbeiencross Hoogstraten wordt onder meer uitgezonden door Telenet, Proximus en Ziggo. 

Meer info:



zondag 22 januari 2017

WK veldrijden 2017 - live op tv bij Sporza - uitzendschema, programma, livestreams, startlijsten

Het WK veldrijden 2017 wordt gehouden in de plaats Bieles (Luxemburg). Dit WK wordt verreden op zaterdag 28 januari en zondag 29 januari. Door welke zenders wordt het WK live op tv uitgezonden? Hoe ziet het uitzendschema van Sporza eruit? Waar zijn livestreamsvan dit WK beschikbaar? Hoe zien de startlijsten van alle WK's eruit? 

Extra Time Cross 

Op donderdag 26 januari zal er door Sporza uitgebreid worden voorbeschouwd op het WK veldrijden 2017 tijdens het programma Extra Time Cross. Deze aflevering van Extra Time begint om 21u15 op de Vlaamse zender Canvas. De talkshow wordt gepresenteerd door Ruben van Gucht.

Live op tv - uitzendschema Sporza

Van alle uitzendgerechtigden zendt alleen Sporza alle wedstrijden van dit WK veldrijden 2017 live op tv uit. (Sporza zou oorspronkelijk niet het WK voor dames beloften uitzenden, maar later is er alsnog besloten dat ook dit WK op tv wordt uitgezonden.) Het merendeel van de live-uitzendingen van dit WK veldrijden zal plaatsvinden op de Vlaamse zender één. De uitzending van het WK voor dames beloften (op zatermiddag) en het WK voor heren beloften (op zondagochtend) vinden echter plaats op de zender Canvas.

Overige zenders en livestreams

Ook Eurosport en NOS Studio Sport zullen enkele wedstrijden van dit WK live uitzenden. Verder is het WK ook live op het internet te volgen via een livestream. Die livestreams zijn onder meer op de website van Sporza en op Procyclinglive te vinden.

Startlijst en rugnummers 

Hieronder vindt u het uitzendschema van de live-uitzendingen van Sporza voor het WK cyclocross 2017. In het onderstaande schema zijn links geplaatst naar alle startlijsten met rugnummers van dit WK. De eerstvolgende cyclocross die na dit WK plaatsvindt is de Parkcross in Maldegem op woensdag 1 februari. Die veldrit wordt live op tv uitgezonden door VTM. Hieronder vindt u het programma van de tv-uitzendingen rondom het WK veldrijden 2017.

Donderdag 26 januari:

  • Canvas om 21u15: voorbeschouwing - Extra Time Cross (Talkshow)

Zaterdag 28 januari:


Zondag 29 januari:


Woensdag 1 februari: 


Meer info: 

maandag 16 januari 2017

Komende crossen: Kasteelcross Zonnebeke, Cyclocross Rucphen en GP Adrie van der Poel

Er staat een druk weekend op het programma in de veldritwereld. Op zaterdag 21 januari wordt in België de Kasteelcross Zonnebeke verreden. Deze Vlaamse veldrit is live op tv te zien bij Telenet. Op diezelfde zaterdag wordt in Nederland de Cyclocross Rucphen verreden. Op zondag 22 januari wordt in Hoogerheide de Grote Prijs Adrie van der Poel georganiseerd. Dit is de slotwedstrijd van de Wereldbeker Veldrijden. De GP Adrie van der Poel wordt beschouwd als de grote generale repetitie voor het WK veldrijden 2017 dat op 28 en 29 januari in Luxemburg plaatsvindt. 

Meer info:

maandag 9 januari 2017

Komende crossen: Otegem, Fiuggi (Rome), Rucphen, Zonnebeke en Hoogerheide

De eerste profcross na de nationale kampioenschappen is de Cyclocross van Otegem op maandag 9 januari. Die veldrit is live te zien bij Telenet. Daarna volgt op zondag 15 januari de wereldbekerveldrit van Fiuggi - Rome (Italië). Ook die cross is live op tv te zien bij Telenet. 

Hierna volgt er een druk crossweekend. Op zaterdag 21 januari vinden er in de lage landen twee profcrossen plaats: de Kasteelcross van Zonnebeke (België) en de Veldrit van Rucphen (Nederland). De cyclocross in Zonnebeke is live te zien op Telenet. Dat geldt ook voor de wereldbekerveldrit Grote Prijs Adrie van der Poel (Hoogerheide) die op zondag 22 januari plaatsvindt.

Meer info:

maandag 2 januari 2017

Komend weekend: NK cyclocross en BK cyclocross

Komend weekend worden in veel landen de nationale kampioenschappen veldrijden gehouden. Het Belgische kampioenschap veldrijden wordt verreden in Oostende. Net als de voorgaande jaren wordt dit BK veldrijden live op tv uitgezonden door Sporza. Het Nederlandse kampioenschap veldrijden vindt plaats in Sint-Michielsgestel. In 2017 wordt dit NK veldrijden voor het eerst live op tv uitgezonden door Ziggo Sport. 

De live-uitzendingen van het BK en het NK veldrijden vinden plaats op zondagmiddag 8 januari. Daarnaast zijn er de komende week nog twee crossen live op tv te zien, namelijk de Centrumcross Surhuisterveen (op woensdag 4 januari bij Podium tv) en de Cyclocross Otegem op maandag 9 januari (bij Telenet Play Sports).

Meer info over de komende crossen: