maandag 19 december 2016

Komende crossen: Diegem, Zolder, Loenhout, Bredene en Baal

Rond de feestdagen staan er weer veel topcrossen op het programma in België. De eerstvolgende profcross is de Cyclocross Diegem op vrijdag 23 december. Deze veldrit is een onderdeel van de Superprestige Veldrijden. De cyclocross van Diegem wordt live op tv uitgezonden door onder meer Telenet, Proximus en Ziggo. 

Op maandag 26 december wordt de veldrit van Heusden-Zolder verreden. Die cross is een onderdeel van de Telenet UCI Wereldbeker Veldrijden. De wedstrijd in Zolder wordt live op tv uitgezonden door Sporza en Telenet.

Op donderdag 29 december wordt de Azencross in Loenhout verreden. Deze Belgische veldrit is een onderdeel van de DVV Trofee Veldrijden. De Azencross is live op tv te zien bij Sporza (VRT).

Op vrijdag 30 december staat er wederom een profcross op het programma: De Bingoal Cyclocross Bredene. Deze veldrit is een onderdeel van de wedstrijdserie Brico Crossen. De veldrit van Bredene is live op tv te zien bij VTM.

Op nieuwjaarsdag, zondag 1 januari, staat traditioneel de Grote Prijs Sven Nys in Baal op de kalender. Deze cyclocross is een onderdeel van de DVV Trofee Veldrijden en wordt live op tv uitgezonden door Sporza.

Na al deze Belgische profcrossen staat er vervolgens een Nederlandse (of eigenlijk Friese) topcross op de kalender: op woensdag 4 januari wordt de Centrumcross van Surhuisterveen verreden. Die cross is live op tv (en op het internet via een livestream) te zien bij Podium Tv.

Meer info:

maandag 12 december 2016

Komend weekend: Scheldecross Antwerpen en Citadelcross Namen

Komend weekend staan er in België weer twee topcrossen op het programma. Op zaterdag 17 december wordt in Antwerpen de Scheldecross verreden. Bij deze veldrit maakt Marianne Vos haar comeback als veldrijdster. De dameswedstrijd en de herenwedstrijd van de Scheldecross worden allebei op zaterdagmiddag live op tv uitgezonden door Sporza. Deze veldrit is een onderdeel van de DVV Trofee Veldrijden.

Op zondag 18 december wordt in Namen de Citadelcross verreden. Deze Waalse cyclocross is een onderdeel van de Telenet UCI Wereldbeker Veldrijden. De Citadelcross Namen wordt live op tv uitgezonden door Telenet. 

Meer info:

zondag 11 december 2016

Comeback Marianne Vos in het veldrijden - haar programma: welke crossen gaat zij rijden?

Komend weekend maakt Marianne Vos op zaterdag 17 december in Antwerpen bij de Scheldecross 2016 haar comeback in het veldrijden. De laatste veldrit die zij reed was het WK veldrijden van begin 2015. 

Door diverse redenen, waaronder blessureleed, overtraindheid en haar focus op het wegwielrennen, heeft Vos dus bijna twee jaar geen veldrit mee gereden. Nu keert ze weer terug bij deze wielerdiscipline, die een oude, grote liefde van haar is. In 2006 pakte zij voor het eerst de wereldtitel veldrijden bij de dames elite. Vos was toen pas 18 jaren jong. In totaal is Vos al zeven keer wereldkampioene veldrijden bij de dames elite geworden.

Welke veldritten gaat zij in de winter van 2016-2017 rijden? Hieronder vindt u haar programma.Een belangrijk doel zal het NK veldrijden in Sint Michielsgestel zijn. Indien de veldritten dit seizoen voorspoedig verlopen, zal ook het WK veldrijden in Luxemburg een belangrijk doel worden.

Programma Marianne Vos, veldritten in het seizoen 2016-2017:



maandag 5 december 2016

Komend weekend: Cyclocross Essen en Vlaamse Druivencross Overijse

Komend weekend worden er in België wederom twee topcrossen verreden.Op zaterdag 10 december wordt de Cyclocross Essen verreden. Deze veldrit is een onderdeel van de DVV Trofee Veldrijden. Op zondag 11 december wordt in Overijse de Vlaamse Druivencross verreden. Zowel de Cyclocross Essen als de Vlaamse Druivencross worden live op tv uitgezonden door Sporza. 

Meer info: