donderdag 24 december 2015

Drukke periode rondom de jaarwisseling: Zolder, Diegem, Loenhout, Bredene, Baal, Surhuisterveen en Leuven

Er breekt voor de profveldrijders een zeer drukke periode aan. Op tweede kerstdag wordt de wereldbekercross van Zolder verreden. De dag daarna staat in Diegem de Superprestige-wedstrijd op het programma. Op 29 december wordt in Loenhout de Azendcross (Bpost Bank Trofee) verreden. De dag daarop wordt de Cyclocross Bredene gereden. Op nieuwjaarsdag vindt in Baal traditioneel de GP Sven Nys plaats.  Op 2 januari wordt in het Friese Surhuisterveen (Nederland) de Centrumcross verreden. De Soudal Cyclocross Leuven staat op zondag 3 januari 2016 op de kalender.

Live op tv?

De wedstrijden in Zolder, Loenhout, Baal en Leuven worden live op tv uitgezonden door Sporza. De cyclocross in Diegem wordt uitgezonden door Telenet (Play Sports) en Ziggo Sport. De wedstrijd in Surhuisterveen wordt waarschijnlijk live uitgezonden door Omrop Fryslan. Waarschijnlijk wordt de cyclocross in Bredene niet live op tv uitgezonden.

Programma: veldrijden rondom de jaarwisseling 2015/2016

dinsdag 15 december 2015

Komend weekend: Scheldecross (Antwerpen) en Citadelcross (Namen)

Komend weekend staan er in België weer twee profveldritten op het programma. Op zaterdag 19 december wordt de Scheldecross Antwerpen verreden. Deze wedstrijd telt mee voor de Bpost Bank Trofee. Op zondag 20 december wordt in Namen (Wallonië) de Citadelcross gehouden. Die cyclocross telt mee voor de wereldbeker veldrijden. Beide wedstrijd worden live op tv uitgezonden. De Scheldecross door Sporza en de Citadelcross door Telenet (Play Sports). 

Meer info:

woensdag 9 december 2015

Komend weekend: Zilvermeercross en Spa-Francorchamps

Komend weekend staan er in België twee profcrossen op de agenda. Op zaterdag 12 december wordt in Mol de tweede editie verreden van de Zilvermeercross. Deze veldrit wordt live op tv uitgezonden door VIER. Op zondag wordt in het Waalse Francorchamps de GP van Wallonië verreden. Deze cyclocross telt mee voor de Superprestige. De wedstrijd in Spa-Francorchamps wordt live op tv uitgezonden door Telenet (Play Sports). 

Meer info:



donderdag 3 december 2015

Komend weekend: Cyclocross Essen en de Druivencross Overijse

Komend weekend staan er in België twee profveldritten op de kalender. Op zaterdag 5 december wordt de Cyclocross van Essen verreden. Deze wedstrijd telt mee voor de Bpost Bank Trofee. Op zondag 6 december wordt de Vlaamse Druivencross in Overijse verreden. Beide wedstrijden worden live op tv uitgezonden. 

Meer info:

dinsdag 1 december 2015

Comeback van Lars Boom in de Scheldecross Antwerpen

Lars Boom zal in de winter van 2015-2016, voor het eerst sinds 3 jaar, weer deel gaan nemen aan veldritten. De eerste wedstrijd die de ex-wereldkampioen zal rijden is de Scheldecross Antwerpen, op zaterdag 19 december. Hieronder vindt u het voorlopige veldritprogramma van Boom. Hierin kunnen nog wijzigingen plaatsvinden. 


Programma veldritten Lars Boom 2015-2016:

  • 19 december: Scheldecross Antwerpen
  •  20 december: Citadelcross Namen
  •  26 december: Heusden-Zolder 
  •  29 december: Azencross Loenhout
  •  30 december: Bredene 
  •  2 januari: Centrumcross Surhuisterveen