woensdag 28 oktober 2015

Komend weekend: Niels Albert CX (Cyclocross Boom) en de Koppenborgcross

Komend weekend staan er in België twee profveldritten op het programma. Op zaterdag 31 oktober wordt in Boom de Niels Albert CX verreden. Deze wedstrijd wordt live op tv uitgezonden door Telenet (Play Sports). Op zondag 1 november wordt nabij Oudenaarde de Koppenbergcross verreden. Deze wedstrijd telt mee voor de Bpost Bank Trofee. De Koppenbergcross wordt live op tv uitgezonden door Sporza. 

Meer info:




woensdag 21 oktober 2015

Komend weekend: Poldercross (Kruibeke) en de GP Zonhoven (Superprestige)

Komend weekend worden er in België twee profveldritten verreden. Op zaterdag 24 oktober staat de Poldercross (Kruibeke) op het programma. Op zondag 25 oktober wordt de GP Zonhoven verreden. Beide wedstrijden worden live op tv uitgezonden door Play Sports (Telenet). 

Meer info:

maandag 12 oktober 2015

Komende week: Cyclocross Ardooie, Caubergcross (Valkenburg) en de Veldrit van Woerden

Komende donderdag (15 november) wordt in België de Kermiscross van Ardooie verreden. Op zondag 18 november wordt in het Nederlandse Valkenburg de Caubergcross 2015 (wereldbeker) georganiseerd. Op dinsdag 20 november vindt in het Nederlandse Woerden de avondcross 'de Nacht van Woerden' plaats. 

Voorbeschouwingen op deze drie wedstrijden:

vrijdag 9 oktober 2015

Berencross 2015 - Cyclocross Meulebeke - programma, locatie, parcours, deelnemers

Op zaterdag 10 oktober 2015 wordt in Meulebeke de derde editie verreden van de Berencross. Hoe ziet het programma van deze cyclocross eruit? Waar bevindt zich het parcours van deze veldrit? Welke prominente deelnemers zullen op de startlijst staan? 

donderdag 8 oktober 2015

woensdag 7 oktober 2015

Van Amerongen krijgt van de Superprestige wèl punten en prijzengeld

De organisatoren van de Superprestige hebben een mooi en wijs besluit genomen. Hoewel Thijs van Amerongen door de UCI gediskwalificeerd werd bij de Superprestige Cyclocross van Gieten, krijgt hij van de Superprestige alsnog het prijzengeld en de punten die hij verdiende: 

maandag 5 oktober 2015

Van Amerongen gediskwalificeerd vanwege een camera op zijn fiets

Thijs van Amerongen is na de Cyclocross van Gieten gediskwalificeerd, omdat hij een cameraatje op zijn stuur had. De camera was aangebracht door de digitale televisiezender Telenet Play Sports, wat de uitzendgemachtigde van deze cross was en wat tevens een sponsor van Van Amerongen is. Achteraf bleek echter, dat er geen aanvraag bij de UCI was ingediend voor het dragen van deze camera. 


zaterdag 3 oktober 2015

Komende zondag: Cyclocross Gieten (Superprestige)

Komende zondag (4 oktober) wordt de veldrit van Gieten verreden. Dit is de eerste cross die meetelt voor de Superprestige Veldrijden 2015-2016. Deze cross wordt in Nederland live op tv uitgezonden door de provinciale zender RTV Drenthe en de betaalzender Sport1. In België is deze cyclocross live te zien bij Play Sports (Telenet). Sporza zal een samenvatting van deze wedstrijd uitzenden. 

Meer info:

Operatie voor Mathieu van der Poel

Wereldkampioen Mathieu van der Poel wordt geopereerd aan zijn knie. Meer info: