woensdag 23 september 2015

Komend weekend: GP Neerpelt en de Steenbergcross in Erpe-Mere

Op zaterdag 26 september wordt de Soudal Grote Prijs van Neerpelt verreden. Dit is de eerste A-cross in België van het seizoen 2015-2016. Op zondag 27 september wordt de Steenbergcross in Erpe-Mere verreden. Beide veldritten worden live op tv uitgezonden door de Belgische zender Play Sports (Telenet).

Meer info over deze twee wedstrijden:

dinsdag 22 september 2015

Vantornout krijgt geen vast contract voor de Bpost Bank Trofee

Belgisch kampioen Klaas Vantornout heeft geen contractaanbod gekregen van de Bpost Bank Trofee. Hij zal daarom slechts een beperkt aantal wedstrijden van deze wedstrijdserie rijden.

Meer info: Artikel in de Veldritkrant over Vantornout en de Bpost Bank Trofee 

donderdag 17 september 2015

Wout van Aert wint Cross Vegas (wereldbeker)

De 21-jarige Belg Wout van Aert heeft in Las Vegas de eerste wereldbekerwedstrijd gewonnen van het veldritseizoen 2015-2016. Hij kwam solo over de finish. Sven Nys finishte als tweede. Michael Vanthourenhout, die zeer aanvallend koerste en tijdens een groot deel van de wedstrijd solo op kop reed, finishte uiteindelijk derde. De Nederlander Lars van der Haar won de sprint om de vierde plaats, voor de Belg Kevin Pauwels en de Amerikaan Jeremy Powers. 


maandag 14 september 2015

Het nieuwe seizoen is begonnen! Cross Vegas is donderdagochtend live op tv (Play Sports Telenet)

Het veldritseizoen 2015-2016 is begonnen! De eerste crossen vonden plaats in China en de Verenigde Staten. Vervolgens vond in het Zwitserse Baden de Europese seizoensopener plaats (Laurens Sweeck pakte daar de zege). De eerste grote confrontatie tussen de wereldtoppers is de wereldbekerwedstrijd in Las Vegas: Cross Vegas


De wedstrijd wordt woensdagavond in Las Vegas verreden, door het tijdsverschil is het dan in Europa donderdagochtend. Cross Vegas is live op tv te zien via de Vlaamse zender Play Sports (Telenet). Daarnaast zal de wedstrijd ook live te zien zijn via diverse livestreams op het internet. Sporza zendt op donderdagmiddag een uitgebreide samenvatting van deze eerste wereldbekerwedstrijd uit op de Vlaamse publieke zender één (vanaf 12u00).

Niet alle toppers en subtoppers zijn afgereisd naar Las Vegas. Wegens blessureleed ontbreken op de startlijst van deze cross helaas onder meer Mathieu van der Poel, Rob Peeters en Marianne Vos.

Meer info:
- een uitgebreide voorbeschouwing op de cross in Las Vegas
- de officiële website van Cross Vegas
- overzicht: live veldrijden op tv in het seizoen 2015-2016