maandag 23 februari 2015

Cyclocross Masters Waregem 2015

Het veldritseizoen 2014-2015 wordt op woensdag 25 februari afgesloten met de Cyclocross Masters in Waregem. Meer informatie over dit evenement: een voorbeschouwing op de Cyclocross Masters 2015

Van Aert wint Sluitingsprijs

Uitslag Internationale Sluitingsprijs Oostmalle 2015
1. Wout van Aert (Bel) in 59'48"
2. Kevin Pauwels (Bel) op 23 sec.
3. Laurens Sweeck (Bel) z.t.
4. Lars van der Haar (Ned) 33"
5. Tom Meeusen (Bel) 47"
6. Gianni Vermeersch (Bel) 1'06"
7. Vincent Baestaens (Bel) 1'08"
8. Tim Merlier (Bel) z.t.
9. Sven Vanthourenhout (Bel) 1'14"
10. Radomir Simunek jr. (Tsj) 1'20"

maandag 16 februari 2015

Komend weekend: Heerlen, Lebbeke en Oostmalle

Komende zaterdag (21 februari 2015) wordt in Nederland de internationale veldrit van Heerlen verreden. Op diezelfde dag vindt in Lebbeke de Kleicross plaats. Op zondag 22 februari wordt in Oostmalle de Internationale Sluitingsprijs verreden. Dit is de laatste officiële internationale veldrit van het seizoen 2014-2015. De Sluitingsprijs van Oostmalle wordt live op tv en op het internet uitgezonden door Telenet Sports. 

maandag 9 februari 2015

Komend weekend: Noordzeecross Middelkerke (Superprestige) en Eeklo

Op zaterdag 14 februari 2015 wordt in Middelkerke de Noordzeecross verreden. Dit is de slotwedstrijd van de Superprestige Veldrijden 2014-2015. De cross van Middelkerke wordt live op tv uitgezonden door de Vlaamse commerciële zender VIER. Op zondag 15 februari wordt de Grote Prijs Stad Eeklo verreden. Dit is een internationale veldrit van de tweede categorie. Deze cross wordt helaas niet live op tv uitgezonden. 

Meer info:

zondag 8 februari 2015

Van der Poel imponeert ook in Hoogstraten

Nadat Mathieu van der Poel in de afgelopen tijd reeds indrukwekkende zeges behaalde in Hoogerheide, op het WK in Tabor en in de Krawatencross, heeft hij vandaag ook op imponerende wijze de Cyclocross van Hoogstraten gewonnen. Net als bij al die hierboven genoemde zeges, kwam Van der Poel ook in Hoogstraten solo over de finish. Met zijn zege verstevigde de jonge Nederlander zijn leidersplaats in de Superprestige Veldrijden 2014-2015

zaterdag 7 februari 2015

Van der Poel wint de Krawatencross (Bpost Bank Trofee)

De Nederlander Mathieu van der Poel heeft in Lille de laatste manche van de Bpost Bank Trofee 2014-2015 gewonnen. De Krawatencross was de eerste veldrit die hij reed, sinds hij in Tabor zijn wereldtitel behaalde. In zijn regenboogtrui reed Van der Poel een superieure wedstrijd. Hij kwam solo over de finish. De sprint om de tweede plek werd gewonnen door de Belg Wout van Aert, voor zijn landgenoot Sven Nys. De Nederlander Lars van der Haar werd vierde en de Belg Kevin Pauwels finishte als vijfde.  Het eindklassement van de Bpost Bank Trofee is gewonnen door Wout van Aert. 

dinsdag 3 februari 2015

Komend weekend: Krawatencross (Lille) en Aardbeiencross (Hoogstraten)

Op zaterdag 7 februari vindt in de Vlaamse plaats Lille de Krawatencross plaats. Dit is de slotwedstrijd van de Bpost Bank Trofee 2014-2015. Deze wedstrijd wordt live op tv uitgezonden door Sporza. Op zondag 8 februari wordt in Hoogstraten de Aardbeiencross verreden. Deze wedstrijd telt mee voor de Superprestige en wordt live op tv uitgezonden door de Vlaamse commerciële zender VIER. 

Meer info: 
- de Krawatencross Lille
- de Aardbeiencross Hoogstraten

Van Aert nieuwe leider UCI Wereldranglijst

Op de nieuwe UCI Wereldranglijst staat het Belgische toptalent Wout van Aert eerste. Hij is zijn 31-jarige landgenoot Kevin Pauwels gepasseerd, die van de eerste naar de tweede plek is gezakt. Derde staat de Nederlander Lars van der Haar. Wereldkampioen Mathieu van der Poel is gestegen naar de vierde plek. Meer info: http://www.uci.ch/cyclo-cross/ranking/

maandag 2 februari 2015

Parkcross Maldegem

Op woensdag 4 februari wordt in Maldegem de Parkcross 2015 verreden. Dit is de eerste profveldrit na het WK in Tabor. Op de voorlopige deelnemerslijst van de cross voor de heren elite (profs) staan onder meer Wout van Aert en Sven Nys. Op voorlopige startlijst van de dames staat onder meer Sanne Cant. Het parcours van deze veldrit bevindt zich in en rondom het Sint Anna-park. De wedstrijd van de dames begint om 13u45 en de wedstrijd van de heren elite (profs) begint om 15u15. 
Meer informatie over deze cross: een uitgebreide voorbeschouwing op de Parkcross 2015.